ETUSIVU | BIOGRAFIA | PILATES | KEIKAT | KUUNTELE | LINKIT | YHTEYSTIEDOT | IN ENGLISH

 

 

BIOGRAFIA  

 

Instrumentit: käyrätorvi, luonnontorvi, barokkitorvi, wienintorvi, alttotorvi

Käyrätorvensoittaja Radion Sinfoniaorkesterissa, käyrätorven- ja luonnontorvensoiton opettaja Sibelius-Akatemiassa, luonnontorvensoittaja Suomalaisessa Barokkiorkesterissa

  

Ensemblet:

Arktinen Hysteria -kvintetti
Trio Ramifications
The Golden Horns
Helsinki Brass Quartet 
Zetes-kvintetti (puhallinkvintetti periodisoittimilla)
Solistiseitsikko Imperial

Radion Sinfoniaorkesterissa työskentelevä Tommi Hyytinen (s. 1977) valmistui Musiikin Tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009. Taiteellisen tohtorintutkinnon aiheena hänellä oli romantiikan ajan kamarimusiikki ja soolokirjallisuus käyrätorvelle. Hän on erikoistunut periodi-instrumenttien soittoon (luonnontorvi, wienintorvi ja barokkitorvi). Orkesterityön lisäksi Hyytinen toimii käyrätorven ja luonnontorvensoiton opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Aktiivisesti ja monipuolisesti kamarimusiikkia soittava Hyytinen on Arktinen Hysteria -kvintetin, Trio Ramificationsin, The Golden Horns -käyrätorvikvartetin, Helsinki Brass Quartetin, Zetes-periodipuhallinkvintetin ja Solistiseitsikko Imperialin perustajajäsen. Hän tekee säännöllisesti sävellyksiä ja sovituksia erityisesti The Golden Horns -käyrätorvikvartetille ja Helsinki Brass Quartetille. Lisäksi hän vierailee usein Zagros Ensemblen, Suomalaisen barokkiorkesterin ja Helsingin barokkiorkesterin riveissä. Hyytinen on kantaesittänyt lukuisia teoksia käyrätorvelle, kuten Matthew Whittallin, Kai Niemisen ja Atso Almilan käyrätorvikonsertot. 

Tommi Hyytinen on julkaissut kaksi soololevyä Pilfink-levymerkillä: Reflections of Light – Finnish solo and duo pieces for horn 1976–2006 (2007) ja Steps to the Past – The Horn of the Romantic Era (2010). Kamarimusiikkiyhtyeidensä kanssa hän on julkaissut neljä levyä: Arktinen Hysteria (Alba, 2010), Mental Folk (Pilfink, 2010), H.B.Q. (Edition TROY, 2011) ja Joulun kellot (HBQ ja Jorma Hynninen, Edition TROY, 2012). Muusikon työnsä lisäksi Hyytinen on kouluttautunut Pilates-ohjaajaksi. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. 

Levytykset

Reflections of Light – Finnish solo and duo pieces for horn 1976–2006 (Pilfink, 2007)

Arktinen Hysteria (ALBA, 2010)

The Golden Horns: Mental Folk (Pilfink, 2010)

Steps to the Past - The Horn of the Romantic Era (Pilfink, 2010) 

Helsinki Brass Quintet: H.B.Q. (Edition TROY, 2011)

Joulun kellot (HBQ ja Jorma Hynninen, Edition TROY, 2012)

Solistiseitsikko Imperial: Punaiset ja valkoiset laulut (Pilfink, 2014)

Complete Works for Brass Septet (Pilfink, 2015)

Julkaistut kirjat ja sävellykset

The Golden Horns: YouPlay! (Blosari, 2011)

Tommi Hyytinen: Streaming Ore (2009, Fimic), trb, pf

Tommi Hyytinen: Sydänmailla (2010, Fimic), puhallinkvintetti

 

Kuva: Eva Tigerstedt